Financijska akademija 2021

IDEJA PROJEKTA "FINANCIJSKA AKADEMIJA" je da studentima i budućim financijskim stručnjacima kroz predavanja, radionice i panel raspravu, unaprijedi znanja o investiranju i upravljanju osobnim financijama te kroz iskustvo stručnjaka steknu znanja potrebna za ostvarenje uspješne karijere.

Akademija je otvorena predavanjem Zorana Stankovića, člana Uprave Atlantic Grupe i potpredsjednika Grupe za financije, nabavu i investicije. Imali smo priliku slušati kroz zanimljive anegdote kako je tekao njegov karijerni put te nam je usput i podijelio puno važnih savjeta koji će zasigurno pomoći svim studentima koji su ga slušali.

Drugoga dana u 15 sati održano je predavanje Domagoja Mataića, studenta EFZG-a, Junior analysta FIME Plus i novinara Lider Media, koji nam je predstavio ulaganje u kriptovalute iz studentske perspektive. Također, dotakao se trenutnih tema iz svijeta kriptovaluta i prokomentirao kako bi one mogle utjecati na kretanje prinosa u budućnosti. Nakon njegovog predavanja, Mirjam Raič iz Erste banke je održala radionicu o osobnim financijama pod nazivom Škola pametnih investicija. Radionica je bila interaktivna i zasigurno nam je pomogla u praćenju naših troškova i prihoda, odnosno, u financijskom planiranju.

Zadnjeg dana Financijske Akademije održana je i panel rasprava koju je moderirao Ivan Milutinović, osnivač startupa MeLoot, dok su panelistice došle iz raznih grana financija: Vedrana Đurasek (HNB, Direkcija za upravljanje ljudskim resursima), Iva Lopac Butarac (Erste banka, voditeljica Službe organizacijskog razvoja i upravljanja), Kristina Tojčić (GRAWE, Odjel za ljudske potencijale), Nikolina Cvitanović (Kent banka, direktorica sektora Upravljanja rizicima) i Aleksandra Bogdan (HANFA, Direkcija za sistemske rizike). Rasprava je bila više koncentrirana na regrutacijski proces za koji su nam panelistice dale korisne savjete na koji način pristupiti razgovorima za posao i koje sve opcije za studentske prakse, stipendije i studentske poslove postoje.

Financijska akademija 2021