88279191_135787641260379_8468437693842325504_n.jpg

PODUZETNIČKA AKADEMIJA 2020

Poduzetnička akademija je edukacija koja poduzetništvom inspirira studente, pruža potrebna znanja i iskustva za poduzetničku karijeru i nudi priliku da iz različitih aspekata iskusite osnivanje poduzeća tijekom trodnevnih radionica, na kojima ćete imati priliku slušati predavanja renomiranih hrvatskih poduzetnika.

Na prvom izdanju Poduzetničke akademije, koje se održalo od 2. do 4. ožujka 2020. godine na Ekonomskom fakultetu, polaznici su imali prilike saznati kako realizirati poduzetničku ideju od samog početka.

Prvi dan Poduzetničke akademije započeli smo predavanjem ''Kako smo osvojili nagradu Londonske burze pod nazivom Future Shapers?'' u kojem nam je gospodin Ivan Gadže, predsjednik uprave Tokić, objasnio što je potrebno za izvrsnost i uspjeh upravljanja poduzeća.

Drugi dan Poduzetničke akademije započeli smo s predavanjem Doc. dr. sc. Nikolinom Dečman na temu "Specifičnosti računovodstva obrtnika i društava s ograničenom odgovornošću". Nakon kraće pauze nastavili smo s predavanjem Doc. dr. sc Ivana Tota na temu "Obavljanje poduzetničke djelatnosti putem obrta i jednostavnog društva s ograničenom odgovornošću: pravni oblik, osnivanje i odgovornost za obveze".

Trećega dana Poduzetničke akademije imali smo priliku poslušati panel raspravu o financiranju poduzeća. U raspravi su sudjelovali Stevica Kuharski (Fil Rouge Capital), Vladimir Kramarić (Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU), Kristina Fleischer (HZZ) te Dora Marinić (studentica poduzetnica, Sinapsus).