Hrvatska akademska zajednica Ekonomskog fakulteta u Zagrebu

Hrvatska akademska zajednica Ekonomskog fakulteta (HAZEF) predstavlja ogranak Hrvatske

akademske zajednice, udruge studenata i akademskih građana koja promiče visoko obrazovanje,

njegovanje kulturne baštine, proaktivnost mladih, mobilnost studenata te svojim djelovanjem unaprjeđuje živote članova i širu zajednicu. Ogranak okuplja studente Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, različitih godina i usmjerenja, koji su željni stjecanja dodatnih znanja i vještina.

 

NAŠE AKTIVNOSTI:

1. promicanje razvitka i unapređenja  visokog obrazovanja i znanosti u Hrvatskoj,

2. zastupanje studentskih interesa,

3. poticanje mobilnosti studenata,

4. poticanje cjeloživotnog učenja,

5. organizacija edukativnih projekata

HAZef logo bez pozadine 2 (1).png

HAZEF tijekom jedne akademske godine održi veliki broj predavanja i projekata a među njima spadaju i dva najveća projekta, Financijska i Poduzetnička Akademija koji se tradicionalno održavaju na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu svake godine. Članovi kroz provedbu ovakvih događanja imaju priliku iskusiti rad u timu te upoznati brojne stručnjake iz poslovnog svijeta od kojih mogu puno naučiti i/ili zaposliti se kod njih.

Naša udruga je dio jedne velike zajednice, Hrvatske akademske zajednice (HAZ), koja  djeluje na velikom broju fakulteta i visokih škola u Zagrebu, Rijeci, Splitu i Osijeku, stoga članstvo nudi interdisciplinarnost i međugradsku suradnju. Hrvatska akademska zajednica osnovana je u listopadu 1990. upravo na našem Ekonomskom fakultetu u Zagrebu kao prva nekomunistička studentska organizacija nakon sloma Hrvatskog proljeća i zatvaranja studentskih vođa 1971./1972.