PREDAVAČI

Zdravko Marić_edited.jpg

Zdravko Marić

Tomislav GGG_edited.jpg

Tomislav Globan

Kosjenka dumančić_edited.jpg

Kosjenka Dumančić

Tomislav sokol_edited.jpg

Tomislav Sokol

Alen_edited.jpg

Alen Šukurica

Jurica pavičić_edited.jpg

Jurica Pavičić

Sunnčana Glavak_edited.jpg

Sunčana Glavak

Boris.jpg

Boris Vujčić

Ante batistić_edited.jpg

Ante Batistić

tanja herceg eu4meandyou_edited.jpg

Tanja Herceg

Andrej.jpg

Andrej Grubišić

Nataša_edited.png

Nataša Tramišak

Nj. E_edited.jpg

NJ. E. Peter Susko

Medved Lucija_edited.jpg

Lucija Medved

Antonija gladović_edited.jpg

Antonija Gladović

Darinko Bago_edited.jpg

Darinko Bago

Frane Šesnić_edited.jpg

Frane Šesnić

Zvonimir.jpg

Zvonimir Mršić

259648077_427873912051749_4826656677813413856_n_edited.jpg

Ivana Nardeli Debač

Matija Vinković_edited.jpg

Matija Vinković

Zdravko Marić_edited.jpg

Zdravko Marić

OBRAZOVANJE
 2008. - Doktorska disertacija „Utjecaj izravnih inozemnih ulaganja na produktivnost hrvatskih poduzeća", Ekonomski fakultet Zagreb
 2007. - Executive Education Program „Public Financial Management", Harvard University, J. F. Kennedy School of Government
 2004. - Postdiplomski studij Operacijska istraživanja, Ekonomski fakultet Zagreb, Magistarski rad „Analiza tijekova kapitala u tranzicijske zemlje kroz utjecaj na investicije"
 2000. - Diplomski studij, Ekonomski fakultet Zagreb, smjer Financije

PROFESIONALNA KARIJERA
 od 19. srpnja 2019. potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar financija
 od 22. siječnja 2016. Ministarstvo financija - ministar
 2012. - 2016. Agrokor d.d. - izvršni direktor za Strategiju i tržište kapitala
 2008. - 2012. Ministarstvo financija - državni tajnik; područja odgovornosti: proračun, makroekonomske analize i planiranje, financijski sustav, EU pregovori i suradnja s međunarodnim financijskim investicijama, voditelj radne skupine za 33.poglavlje – proračunske i financijske odredbe u procesu pregovora za ulazak Republike Hrvatske u Europsku uniju
 2006. - 2008. Ministarstvo financija - pomoćnik ministra za makroekonomske analize i planiranje; područja odgovornosti: proračun, makroekonomska analiza i planiranje, EU pregovori
 2001. - 2006. Ekonomski institut Zagreb - asistent
 Povremeni predavač na Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta i na International Graduate Business School u Zagrebu

 

Boris Vujčić

Boris Vujčić doktorirao je ekonomiju na Sveučilištu u Zagrebu. Također je diplomirao ekonomiju na Sveučilištu Montpellier (Francuska), a kao dobitnik Fullbrightove stipendije pohađao je preddoktorski studij na sveučilištu Michigan State University. U Hrvatsku narodnu banku došao je 1997, i bio je direktor Direkcije za istraživanja prije nego što je postao zamjenik guvernera 2000. godine i ponovno je izabran na tu dužnost 2006.

U srpnju 2012. Hrvatski sabor imenovao ga je guvernerom Hrvatske narodne banke na mandat od šest godina. Odlukom Hrvatskog sabora u srpnju 2018. imenovan je na drugi mandat guvernera Hrvatske narodne banke.

 

Od 2005. do 2012. bio je zamjenik glavnog pregovarača u pregovorima Republike Hrvatske s Europskom unijom. U istom razdoblju, od 2005. do 2012., bio je i član Upravljačkog odbora međunarodne organizacije Global Development Network (GDN).

Od 2013. član je Općeg vijeća Europske središnje banke, od 2016. član je Upravljačkog odbora European Systemic Risk Board (ESRB) te predsjedatelj Upravljačkog odbora Bečke inicijative II (Vienna Initiative II) od 2016.

 

Gospodin Vujčić dobio je priznanje najboljeg guvernera u srednjoj i istočnoj Europi od strane časopisa Emerging Markets 2018. godine, najboljeg guvernera svijeta od strane The Banker (Financial Times) 2019. godine, a 2021. godine nagrađen je nagradom Lamfalussy za životno djelo u području financija.

 Područja specijalizacije gospodina Vujčića su makro i monetarna ekonomija, međunarodne financije i ekonomija rada.

 
tanja herceg eu4meandyou_edited.jpg

Iskustvo dvanaestogodišnjeg doprinosa, rada, aktivizma i volontiranja na području Republike Hrvatske i diljem Europske unije kroz gospodarski i neprofitni sektor. Aktivno radi na razvoju ruralnih sredina i direktan je poslodavac 40 osoba. Kroz svoje djelovanje i putovanja u Hrvatsku je dovela predstavnike iz vise od 28 država te organizirala brojne nacionalne i međunarodne konferencije. Višegodišnje iskustvo u privatnom i javnom sektoru.

 

Predsjednica i osnivačica udruge Impress, Predsjednica Savjeta za mlade Vlade RH u prethodnom mandatu, prva UN youth delegatkinja za RH.

Tanja Herceg

 
259648077_427873912051749_4826656677813413856_n_edited.jpg

Ivana Nardelli Debač

Ivana Nardelli Debač rođena je 19. svibnja 1974. u Splitu. Diplomirala je 2000. godine na Filozofskom fakultetu u Zagrebu (Studij opće lingvistike i engleskog jezika i književnosti), a poslijediplomski studij Lingvistike upisala je 2012. godine također na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Trenutno piše doktorski rad pod temom "Pristup kritičkoj analizi političkoga diskursa - neprimjereni izrazi u predizbornim kampanjama".

U razdoblju od 2000. do 2004. radila je u nekoliko privatnih škola stranih jezika u Zagrebu, na poslovima poduke i prevođenja za engleski jezik, kao županijska povjerenica za izdavačku kuću Školska knjiga te kao nastavnica engleskog jezika u OŠ Savski Gaj.

U rujnu 2004. dobiva stalno zaposlenje u Ministarstvu vanjskih poslova RH te do 2012. obnaša funkciju voditeljice Odsjeka za useljene Hrvate. Od 2012. do 2016. radi u Državnom uredu za Hrvate izvan RH gdje nastavlja provoditi različite oblike potpore programima i projektima Hrvata u inozemstvu. U rujnu 2016. godine vraća se u Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH i u sklopu Glavnog tajništva vodi Službu za rad u međunarodnim organizacijama i institucijama EU.

 
Frane Šesnić_edited.jpg

Frane Šesnić je završio Fakultet elektrotehnike, strojarstva i računarstva u Splitu te poslijediplomski specijalistički studij Financijske institucije i tržišta na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Izabran je od rektorskog zbora u zvanje predavača. Redovito sudjeluje na brojnim tehnološkim i poduzetničkim konferencijama kao predavač. Inicijator je nekoliko međunarodnih događanja poput Zagreb Forum konferencije specijalizirane za Smart City strategije i rješenja, Zagreb Connect startup konferencije te Startup Europe Regatte, konferencije specijalizirane za održive greentech i fintech tehnologije.
Uspostavio je prvi hrvatski akceleracijski program Startup Factory i pokrenuo financijske instrumente za potpore i ulaganja u startupove. Radi na povezivanju svih dionika društva u kreiranju startup ekosustava. Kroz ZICER vodi najveći startup hub u okruženju.

Frane Šesnić

 
Tomislav sokol_edited.jpg

Tomislav Sokol diplomirao je na Pravnom fakultetu u Zagrebu 2006., magna cum laude. Još kao student usmjerio se u sferu prava EU, te je sudjelovao u nekoliko seminara na tu temu, a 2006. bio je član ekipe Pravnog fakulteta u Zagrebu koja je izborila drugo mjesto u European Law Moot Court Competition pred Europskim sudom pravde u Luxembourgu. Doktorirao je na pravnom fakultetu Katoličkog sveučilišta Leuven. Autor je više znanstvenih i stručnih radova objavljenih u hrvatskim i stranim časopisima iz područja prava Europske unije.

Tomislav Sokol

 
Alen_edited.jpg

Alen Šukurica, predsjednik Europske udruge studenata prava - ELSA-e Hrvatska, član 6. Saziva Savjeta mladih Grada Zagreba, Delegat mladih u Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe 2019., predsjednik Studentskog zbora Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (2018/2019)

Alen Šukurica

 
Medved Lucija_edited.jpg

Lucija Medved, studentica 4. godine Pravnog fakulteta u Zagrebu, stažistica u Uredu zastupnika Karla Resslera u Bruxellesu (kolovoz 2020. - listopad 2020.)

Lucija Medved

 
Antonija gladović_edited.jpg

Antonija Gladović

Mr. sc. Antonija Gladović, ravnateljica je Agencije za mobilnost i programe Europske unije od 2014. godine. Svoj profesionalni put vezala je uz sektor znanosti i obrazovanja s naglaskom na međunarodnoj projektnoj suradnji odnosno poticanju znanosti i obrazovanja uz pomoć programa Europske unije. Mr. sc. Gladović diplomirala je francuski i španjolski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a stručni postdiplomski studij europske kulture i civilizacije i postdiplomski studij suvremene povijesti završila na Sveučilištu Nancy 2 u Francuskoj. Zatim i stručni diplomatski studij na Diplomatskoj akademiji u sastavu Ministarstva vanjskih poslova. Od 2000. do 2007. zaposlena je kao stručna suradnica za programe Europske unije u Odjelu za europske integracije u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta u Zagrebu gdje je obavljala poslove voditeljice središnje Jedinice za provedbu projekata (JPP) za CARDS i Phare projekte. Od rujna 2007. godine postaje pomoćnica ravnatelja za IPA program i načelnica Odjela za financiranje i ugovaranje IPA programa. Kao članica raznih Odbora i Radnih skupina, održala je brojne prezentacije i govore na konferencijama, skupovima i seminarima na temu korištenja EU sredstava u sektoru znanosti i obrazovanja. Trenutno obnaša svoj drugi ravnateljski mandat na čelu Agencije za mobilnost i programe EU koju predstavlja i zastupa na nacionalnom i europskom nivou, uz suradnju s domaćim i stručnim službama Europske komisije.

 
Ante batistić_edited.jpg

Ante Batistić završio je preddiplomski studij Povijest na Hrvatskom katoličkom sveučilištu. Po završetku preddiplomskog studija upisuje diplomski studij moderne i suvremene povijesti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. U rujnu 2021. stječe titulu magistra povijesne struke, a iste godine upisuje diplomski studij diplomacije i međunarodnih odnosa na Međunarodnom sveučilištu Libertas i poslijediplomski doktorski studij  na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Ante Batistić

 
Darinko Bago_edited.jpg

Od 1993.-95. nadzorni odbor Končara, a prije toga radio 16 godina tamo, pa od 1999.-2020. direktor Končara, osnovao Hrvatske izvoznike 2004. god i predsjednik je do danas, od 1992.-1999. u Ministarstvu vanjskih poslova gdje je bio Švicarskoj , Bugarskoj i BIH kao diplomat

Darinko Bago

 
Nj. E_edited.jpg

NJ. E. Peter Susko

RADNO ISKUSTVO

MINISTARSTVO VANJSKIH I EUROPSKIH POSLOVA REPUBLIKE SLOVAČKE, glasnogovornik,  01/2017.

VELEPOSLANSTVO REPUBLIKE SLOVAČKE U BEOGRADU, zamjenik veleposlanika 08/2015 – 01/2017. 

MINISTARSTVO VANJSKIH I EUROPSKIH POSLOVA REPUBLIKE SLOVAČKE,  direktor Odjela za tisak,  03/2013. – 08/2015.     

MINISTARSTVO OBRANE REPUBLIKE SLOVAČKE,  direktor Odjela za komunikacije,  03/2012. – 03/2013.     

GRIS d.o.o., prevoditelj/tumač,  od 04/2011.                 

SLOVAČKA TELEVIZIJA, glasnogovornik, 11/2010. – 03/2011.     

PLAYBOY, glavni urednik, 05/2005. – 04/2009.     

GRIS d.o.o.,  prevoditelj/tumač,  od 03/2004.                 

PRO-REAL MEDIA, d.o.o., izvršni direktor, 1998. – 03/2004.          

PLAYBOY, glavni redaktor, 12/1996. – 04/2003.     

TV MARKÍZA; voditelj, Glavne vijesti, 08/1996. – 11/1996.      

TV MARKÍZA,  glavni urednik  vijesti, 02/1996. – 08/1996.     

RADIO TWIST, voditelj, Glavne vijesti, 08/1995. – 02/1996.     

SLOVAČKI RADIO, dopisnik u SAD, 04/1993. – 03/1995.     

SLOVAČKI RADIO,  dopisnik u Rimu, 07/1992. – 04/1993.     

SLOVAČKI RADIO, urednik, 08/1988. – 07/1992.     

OBRAZOVANJE

SVEUČILIŠTE KOMENSKOG, Filozofski fakultet, katedra novinarstva, 1987. Doktorat filozofije.

THE EAST EUROPEAN ELECTRONIC MEDIA PROJECT, pod pokroviteljstvom USIA, Center for Foreign Journalists in Restone, Virginia, SAD, stažiranje u trajanju od šest mjeseci u televizijskoj postaji WBRZ-TV u Baton Rouge, Louisiana, 1990.

ARTICLE 19., jednomjesečno stažiraje , International Centre against Censorship u Londonu, Velika Britanija, 1995.

 
Sunnčana Glavak_edited.jpg

Sunčana Glavak

Sunčana Glavak, mag. nov., zastupnica u Europskom parlamentu (HDZ/EPP).

Sunčana Glavak magistrirala je novinarstvo i pedagoške znanosti, a svoje obrazovanje nastavila je na doktorskom studiju na Sveučilištu Sjever. Od 2019. godine zastupnica je u Europskom parlamentu gdje djeluje unutar Odbora za vanjske poslove, Odbora za okoliš, javno zdravlje i sigurnost hrane, Posebnog odbora za vanjsko uplitanje u sve demokratske procese u EU-u, uključujući dezinformiranje, te Posebnog odbora za borbu protiv raka. Uime Europskog parlamenta sudjeluje u radu plenarne skupštine Konferencije o budućnosti Europe, u sklopu koje je i članica radne skupine za migracije. Sunčana Glavak bila je zastupnica u Hrvatskom saboru u tri mandata, izabrana na listi Hrvatske demokratske zajednice u III. izbornoj jedinici. U svojoj političkoj karijeri obnašala je mnoge dužnosti, od kojih ističe dužnost predsjednice Odbora za informiranje, informatizaciju i medije Hrvatskoga sabora. Obnašala je i dužnost glasnogovornice Vlade Republike Hrvatske, a dugogodišnju karijeru ostvarila je kao novinarka i urednica te autorica dokumentarnih filmova i emisija o kulturnoj baštini. Od dr. Franje Tuđmana za svoj novinarski rad tijekom Domovinskog rata primila je odlikovanje Spomenica Domovinskog rata.

 
 
Matija Vinković_edited.jpg

Matija Vinković je apsolvent povijesti na Hrvatskom katoličkom sveučilištu i apsolvent povijesti umjetnosti na Filozofskom fakultetu sveučilišta u Zagrebu. Dopredsjednik je studentskog zbora Hrvatskog katoličkog sveučilišta te predstavnik studenata diplomskog studija u sveučilišnom senatu. Aktivno je sudjelovao u obnovi Zagreba i Banovine. Do sada je izlagao na više znanstvenih i stručnih skupova s temama o povijesti arhitekture i urbanizma te obnovi područja stradalim u potresu.

Matija Vinković

Jurica pavičić_edited.jpg

Jurica Pavičić

Prof. dr. sc. Jurica Pavičić redoviti je profesor na Katedri za marketing Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Doktorirao je iz područja marketinga na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu (2000), te iz područja sociologije na Alpen-Adria Universität, Klagenfurt, Austrija (2009). Autor je preko 100 znanstvenih radova objavljenih u znanstvenim časopisima, zbornicima znanstvenih skupova te znanstvenim monografijama. Koautor je preko 10 knjiga, urednik više znanstvenih monografija. Područja znanstvenog interesa su mu: strategija marketinga, marketing neprofitnih organizacija, marketing i društvene promjene te unaprjeđenje obrazovnih institucija i obrazovnih procesa. Član je uredništva više znanstvenih časopisa te stalni ili povremeni recenzent. Bio je voditelj i/ili član više znanstveno-istraživačkih projekata. Mentorirao je mnogobrojne završne i diplomske radove na različitim razinama studija. Bio je pročelnik Katedre za marketing (2010-2012), Prodekan za znanstveno-istraživački rad i administraciju (2012-2014) te Prodekan za međunarodnu suradnju i akreditacije (2014 do danas) na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, predsjednik je Upravnog vijeća Instituta za javne financije, Zagreb (2013 do danas), te predsjednik Vijeća društveno-humanističkog područja Sveučilišta u Zagrebu (2014 do danas).  

 
Kosjenka dumančić_edited.jpg

Kosjenka Dumančić

Kosjenka Dumančić rođena je u Zagrebu, 1974. godine.
Obrazovanje
15.9.2011. - doktor znanosti, Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu, doktorska disertacija „Granice slobode pružanja usluga“
2002.- 2003. - magisterij na poslijediplomskom specijalističkom studiju Europski studij   na Sveučilištu u Zagrebu u suradnji sa Universite Pantheon Assas (Paris II) na francuskom jeziku  - magistar specijalist iz europskih studija.
12.12. 2001. - pravosudni ispit  
1993.-1999. - Pravni fakultet  u Zagrebu - diplomirani pravnik
1989.-1993. - XVIII. Gimnazija u Zagrebu
Radno iskustvo
2019. - danas - Ekonomski fakultet u Zagrebu, Katedra za pravo, izvanredni profesor
2014. - 2019. - Ekonomski fakultet u Zagrebu, Katedra za pravo, docent
2011. - 2014. - Ekonomski fakultet u Zagrebu, Katedra za pravo, viši asistent, drži predavanja iz kolegija Trgovačko pravo i seminare iz kolegija Europsko tržišno pravo, Europsko pravo društava, Ekonomska analiza Europskog prava, Pravo međunarodne trgovine, Commercial Law, European Market Law i European Company Law 
2008. - danas - vanjski suradnik na Fakultetu Elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, drži predavanja iz kolegija Trgovačko pravo i Pravo društava Europske unije 
2007. - danas - tajnik poslijediplomskog specijalističkog studija „Pravni i gospodarski okvir poslovanja u EU“ 
2005. - 2011. - Ekonomski fakultet u Zagrebu, Katedra za pravo, asistent, drži seminare iz kolegija Trgovačko pravo, Europsko tržišno pravo, Europsko pravo društava, Pravo međunarodne trgovine, Commercial Law i European Market Law 
2003. - 2005. - odvjetnica u Zagrebu

 
Tomislav GGG.jpg

Tomislav Globan je izvanredni profesor na Katedri za makroekonomiju i gospodarski razvoj Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Doktorirao je na istoj instituciji u području makroekonomije financijskih tržišta i ekonomskih europskih integracija, što su mu područja od primarnog znanstvenog i stručnog interesa. Postdoktorsko usavršavanje proveo je na WIIW institutu u Beču, kao gost istraživač boravio je na američkom sveučilištu UNC Charlotte, a dodatno se usavršavao na sveučilištu u Cambridgeu i Surreyju. Voditelj je uspostavnog znanstvenog projekta Hrvatske zaklade za znanost, kao i istraživačkog centra MacroHub koji se bavi analizama aktualnih ekonomskih kretanja te izradom različitih ekonomskih indikatora. Dobitnik je većeg broja domaćih i međunarodnih nagrada za znanstvenu izvrsnost, među kojima se ističu Državna nagrada za znanost koju dodjeljuje Hrvatski sabor te nagrada Austrijske središnja banke.

Tomislav Globan

 
Andrej.jpg

Andrej Grubišić

Krajem rujna 2007. obranio je doktorsku disertaciju iz područja financija na Business School Lausanne u Švicarskoj. Magistrirao je na temu financija 2003. Godine na Webster University, St. Louis, SAD. Karijeru je započeo 2002. u SAD-u na poslovima financijskog analitičara u kompaniji Sodexho Inc.

2003. godine dolazi u Hrvatski Telekom na poziciju asistenta u uredu člana Uprave za financije gdje je zadužen za poslove riznice i korporativnih financija, nakon čega prelazi u odjel strategije gdje upravlja procesom strateškog planiranja za sve članice T-HT grupe.

2007. godine postaje član uprave društva za upravljanje investicijskim fondovima Platinum Invest čiji je suvlasnik do kraja 2008. kad prodaje svoj udjel i prelazi na mjesto direktora korporativnih financija unutar Erste Grupe zadužen za hrvatsko tržište s fokusom na projekte spajanja i preuzimanja, dokapitalizacije i financijska restrukturiranja.

Početkom 2010. osniva tvrtku za poslovno i financijsko savjetovanje – Grubišić & Partneri. Dugogodišnji je profesor na Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta na predmetima ˝Poslovne financije˝ i ˝Financijski menadžment˝.

 
Nataša.png

Nataša Tramišak

Nataša Tramišak, mag. Iur.; rođena 6. svibnja 1982. u Osijeku.

Obrazovanje

2016. - stručnjak za strateško planiranje (Visoko učilište Effectus);

2015. - stručnjak za izradu studija izvodljivosti i C&A analiza (EU Projekti učilište);

2014. - stručnjak za upravljanje projektima u ruralnom razvoju (Poljoprivredni fakultet u Osijeku);

2014. - certifikat za upravljanje LEADER/CLLD projektima (Catalys Ltd.);

2014. - certifikat za javnu nabavu u EU projektima (PJR Akademija);

2013. - stručnjak za javnu nabavu (Ekonomski fakultet u Osijeku);

2012. - certifikat za financijsko upravljanje EU projekata (Enconing A&E Ltd.);

2011. - certifikat za upravljanje projektnim ciklusom (Ekonomski fakultet u Osijeku);

2008. - diplomirala na Pravnom fakultetu u Osijeku.
Karijera

2018.-2020. - Pročelnica Upravnog odjela za investicije, razvojne projekte i fondove

Europske unije u Osječko-baranjskoj županiji;

2016.-2020. - direktorica Agencije za održivi razvoj Općine Antunovac – RODA d.o.o. za gospodarski i ruralni razvoj i poticanje poduzetništva;

2012.-2018. - osnivačica i predsjednica Lokalne akcijske grupe Vuka-Dunav;

2009.-2014. - zamjenica općinskog načelnika u Općini Antunovac;

2008.-2009. - pravni referent u Gradskom prijevozu putnika Osijek d.o.o.
Stranačke dužnosti

predsjednica Povjerenstva za regionalni razvoj i EU fondove HDZ-a Osječko-baranjske županije;

članica Hrvatske demokratske zajednice.
Ostalo

koordinatorica izrade strateških planova lokalne i regionalne razine;

voditeljica stotinjak EU projekata u područjima razvoja poduzetništva, ruralnog razvoja, javne infrastrukture, energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije;

hobi: trčanje.

 
Zvonimir.jpg

Zvonimir Mršić (Koprivnica9. siječnja 1966.), hrvatski menadžer, gospodarstvenik, političar, bivši predsjednik Uprave Podravke.

Vojnu gimnaziju polazio je u Zagrebu. Diplomirao je 1990. općenarodnu obranu i društvenu samozaštitu i novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Od 1990. do 1998. obavlja dužnost direktora Službe za odnose s javnošću u Podravki d.d. Od 1997. do 1999. zamjenik je gradonačelnika Grada Koprivnice. Apsolvirao poslijediplomski studij na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Završio FBA - Fundamentals of Business Administration na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

U razdoblju od svibnja do listopada 2000. voditelj je službe za odnose s javnošću i protokol Grada Zagreba, a od listopada 2000. do lipnja 2001. direktor je Službe za odnose s investitorima u Podravki d.d.

Zvonimir Mršić